Sistemi Dixhital Zgjedhor VOITERM nuk bazohet në Blockchain.

Ne u përpoqëm të arrinim të dashurit tanë gjatë tërmetit 5.8 të Silivrit 2019. Megjithatë, ne të gjithë e përjetuam densitetin e linjave të operatorëve GSM. Kemi parë gjithashtu se gjatë festave fetare, njerëzit mbështeten te operatorët GSM për të komunikuar me të dashurit e tyre dhe presin që linjat të jenë bosh për të komunikuar, për shkak të mbingarkesës.

Qëndrueshmëria dhe kontrollueshmëria e sistemit zgjedhor që do të përdoret është e rëndësishme. Ne ndoqëm pyetjet në media se si do të mbaheshin zgjedhjet pas tërmetit të Kahramanmaraş të 6 shkurtit 2023, i cili përfshiu 10 provinca, që ishte fatkeqësia e shekullit të vendit tonë.

Duke pasur parasysh strukturën sociologjike, demografike, gjeopolitike dhe kulturore të vendit tonë, ne zhvilluam një sistem të ri me një këndvështrim tjetër, duke pasur parasysh se do të ishte e vështirë për ta arritur këtë. Në vendin tonë ka ende vende ku njerëzit janë analfabetë, nuk kanë smartphone, nuk kanë as telefon dhe nuk kanë një infrastrukturë interneti. Për shkak të vendndodhjes gjeografike të vendit tonë, është e dobishme të mos anashkalohen lojërat politike me qendër të huaj. Duke marrë parasysh këta faktorë, ne synuam të eliminonim pyetjet se si të kontrollojmë personin(ët) që do të votojnë.

Blockchain dhe sistemi zgjedhor kryqëzohen në disa pika. Megjithatë, ky kryqëzim nuk është i realizueshëm sepse nuk do të thotë mbivendosje e plotë. Në mënyrë që blockchain, i cili ka një strukturë globale, të përkojë me sistemin zgjedhor, ato duhet të transformohen duke bërë lëshime. Përndryshe, faktorët që duken pozitivë mund të shkaktojnë humbje.