Voiterm po transformon procesin zgjedhor duke përdorur teknologjinë moderne për të rritur pjesëmarrjen demokratike dhe për të menaxhuar në mënyrë të sigurt proceset zgjedhore. Masat e ndryshme të sigurisë, metodat e verifikimit të identitetit dhe proceset transparente të numërimit të votave të ofruara nga Voiterm rrisin besimin në demokraci. Në të njëjtën kohë, ajo inkurajon pjesëmarrjen demokratike duke përshpejtuar procesin e votimit dhe duke e bërë atë më të arritshëm. Duke shqyrtuar nga afër implikimet E Voiterm për proceset e ardhshme demokratike, ne do të shqyrtojmë se si mund të shfrytëzojmë fuqinë e teknologjisë duke mbrojtur vlerat demokratike.