Воитерм ќе опфати широк спектар на содржини за технолошките иновации кои го носат искуството за гласање во иднина и влијанието на овие иновации врз изборните процеси. Ќе истражиме како Воитерм интегрира иновации како што се безбедни системи за гласање преку интернет, процеси на броење гласови напојувани од блокчејн технологија и интерфејси погодни за корисниците. Покрај тоа, детално ќе ги објасниме придонесите на технологијата во демократијата, предвидувајќи ја визијата на Воитерм за зголемување на демократското учество и нејзините импликации за идните демократски процеси.