VOITERM Dijital Seçim Sitemi’ni, 2 ye ayırdık. Oy kullanılacak cihaz, yönetim ve kayıt siteminin bulunduğu sunucu. 

Düşüncemizi tek cihaz üzerinde de yapma imkânımız vardı. Cihaz arızası, vandalizm gibi unsurları düşününce her şeyi kontrol edebileceğimiz bir sunucuya karar verdik. Seçmen elindeki barkod kodunu (TC kimlik, barkodlu üyelik kart gibi) cihaza okutarak aday seçim ekranına yönlendirilmektedir. Seçmen, hangi aday için oy kullanımını gerçekleştirdiği anda, cihaz üzerindeki yazıcı oy verilen aday kişinin bilgisini kâğıda yazarak raporlamaktadır. Kimin, kime oy verdiği kesinlikle eşleştirilmemektedir. Bu bilgi aynı zamanda dijital sunucuda da saklanıyor. Bu sayede mükerrer oyların önüne geçilirken, teknoloji tarafından kabul görmüş ve kullanımda olan kriptografik şifreleme algoritmaları ile seçim ve seçmen güvenliği de sağlanıyor. Sunucudaki bilgi ile cihaz yazıcı çıktıları kontrol edilerek seçim işleminin kontrolü ve sağlaması yapılmaktadır. Yazıcının kayıt altına aldığı bilgiler aynı zamanda firma yazılımının ve raporlarının kontrol edilmesini sağlayarak firma güvenilirliğine destek olmaktadır. 

Cihaz ile sunucu arasındaki kriptografik mesajlaşma, kapalı devre kablosuz haberleşme protokolü aracılığıyla gerçekleşmektedir. Kapalı devre olması dışarıdan müdahaleye engel olmaktadır. 

Dijital seçim sistemi ile kâğıda kaydedilen bilgilerin güvenilir ve sağlıklı olduğu 2020 ABD başkanlık seçimlerinde kanıtlanmıştır. Yapılan itirazlar nedeniyle başkanlık seçim sonuçlarının araştırılması için ABD hükümeti tarafından bir komisyon kurulmuştur. Komisyon yetkilileri, “ABD'nin tartışmalı seçimlerinden biri olan 2020 seçimlerinin, ülkenin en güvenli seçimi olduğunu açıkladı. Sahte oylara ilişkin iddialar, her oya ilişkin kâğıt kayıtların dijital kayıtlarla karşılaştırılmasıyla geçersiz kılındı.” açıklamasında bulunmuşlardır.  

VOITERM firması olarak; ABD yetkililerinin, oylama güvenliğini artırdığına dikkat çektiği bu uygulamanın daha gelişmiş versiyonunu yoğun AR-GE çalışmaları sonucunda kullanıma hazır hâle getirdik. Cumhurbaşkanlığı, TBMM milletvekili seçimleri, yerel yönetim seçimleri, meslek odaları, sanayi odaları, parti başkanlık seçimleri, spor kulüpleri ve federasyon başkanlık seçimleri vb gibi taleplerde ülkemize ve halkımıza hizmet vermeye hazırız.