VOITERM Dijital Seçim Sistemi’ne başlamadan önce yaptığımız araştırmada zamanın teknolojik şartlarına göre üretilen cihazların Amerika, İsviçre, Estonya, Hindistan ve Brezilya da kullanıldığını gördük ve incelemeye aldık. 

Uluslararası Demokrasi ve Seçim Yardımı Enstitüsü tarafından derlenen veriler, 173 ülkeden %79'unun elektronik oylama sistemi kullanmadığı belirtmektedir. 29 ülkenin politik açıdan bağlayıcı ulusal seçimlerde elektronik seçim sistemleri kullandığı tespit edilirken, 18 ülkede de bölgesel seçimlerde elektronik oylamaya geçişin tamamlandığı görüldü. 

Ülkemizin sosyolojik ve coğrafik yapısı ile diğer ülkelerin yaşadıkları sorunları araştırarak kendimize farklı bir yol çizmeye karar verdik. 

Seçme ve seçilme hakkı demokrasinin temel taşlarından biri. İnsanlık var olduğu sürece güvenli, hızlı ve şeffaf oylama süreçlerine ihtiyaç duyulacak. Bu noktada VOITERM olarak seçme ve seçilme hakkını modern teknolojiyle buluşturarak çağı yakalamak ve seçim süreçlerini kolaylaştıran bir çözümü tüm insanlığın faydasına sunmak amacıyla Türkiye'nin ilk kapalı devre elektronik seçim sistemini geliştirdik.